måndag 25 februari 2013

På plats i Polen - Dag 1

Två förväntansfulla Polen- resenärer

Dennis och jag träffades på Arlanda i morse för att åka tillsammans till Warszawa. Följ även Dennis blogg på engelska, om livet med MS och om vår rehabilitering i Polen!

Justyna Vojtalik
När vi kom fram möttes vi av vår fantastiskt duktiga och  serviceminded koordinator Justyna Vojtalik med chaufför, som körde oss till Ameds centrum





Justyna kommer att vara med oss på rehabiliteringscentret under de första dagarna som stöd och support.

På Ameds Centrum togs vi emot av det medicinska teamet, ett kärt återseende! Vi fick varsit rum och en säng där vi kunde vila mellan undersökningarn













Ultraljudsundersökning av halsvenerna

Först togs blodprover och EKG och därefter var det dags för CCSVI-check up med ultraljud. Allt OK, blodet flödar fritt!

Därefter konsultationer med neurolog, urolog, dietist och sen taxi till ögonläkaren som höll till på en liten klinik en bit därifrån.

Att få prata med dietisten var dagens höjdpunkt! Det var den del jag var mest orolig för, eftersom jag har ganska bestämda åsikter i den frågan...  Hon visade sig vara otroligt kunnig och dessutom inne på samma spår som jag själv, när det gäller MS-kost, så jag känner mig väldigt nöjd . Kommer att få ett kostprogram med antiinflammatorisk mat. Jag kommer alltså att göra lite förändringar, kommer bl.a att ta bort komjölk och lite annat. Fick många bra tips och infallsvinklar. Hon känner också till de kosttillskott jag äter och hon var mycket nöjd med mitt val! För er som är särskilt intresserade av kost anpassad för oss som har MS kommer jag att göra en separat sida, se under rubriken KOST. Vi kommer att inleda rehabilteringen med en 1-2 veckors "avgiftningskost" bestående av enbart grönsaker, olika typer av korn och gryner, grönt te samt 1 frukt per dag. Spännande!

Maciej Zarebinski, min hjälte
Och så fick jag förstås träffa Maciej Zarebinski, klinikchef kardiolog och kärlspecialist, som var den som utförde CCSVI-operationen på mig för 2,5 år sedan. Han kommer att tillsammans med resten av teamet, utifrån dagens undersökningar, sätta ihop ett program för de följande 3 veckorna.


Dennis och Justyna väntar på middagen!
På kvällen blev vi skjutsade till Lask, ca 1,5 timmes bilresa, och rehabiliteringsanläggningen Columna Medica där vi ska bo de närmaste veckorna. Det visade sig vara ett modernt, nybyggt hotell med hög standard. Ameds verkar ha gjort ett bra val av samarbetspartner! Jag, Dennis och Jystyna avslutade med en god middag och nu är det dags att sova.


I morgon möte med sjukgymnasten kl 10 för att att göra lite olika tester och lägga upp mitt individuella träningsprogram!

Väldigt nöjd och väldigt trött efter den första dagen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar