måndag 4 mars 2013

Dag 8

I'm learning more and more about blogging, so to all my friends around the world: From today you can choose in which language you want to read my blog. Click TRANSLATE to the right at this page, and select language. A warm welcome to all of you!

Idag blir det lite mer information om Ameds Centrums Rehabiliteringsprogram:


Från Columna Medicas Hemsida
Till Columna Medica kommer människor med olika sjukdomar och problem De kommer från hela Polen, Europa och även andra delar av världen, för att få tillgång till första klassens rehabilitering. Här finns bästa möjliga utrustning för diagnostisering, träning och behandling och personalen är välutbildad och professionell. 


Delar av personalen
med VD Josef Hesslinger i mitten
Från Columna Medicas hemsida
Vi har träffat andra patienter här, som har varit på olika rehabiliteringsanläggningar runt om i hela världen och som säger sig vara mycket imponerade av Columna Medicas höga standard. 





 
Från Ameds hemsida



För mig som MS-patient är förstås Ameds Centrums samarbete med Columna Medica det som är av avgörande betydelse. Deras medicinska kunskap om de specifika behoven och utmaningarna för människor med MS och CCSVI, tillsammans med Columna Medicas kunskap om rehabilitering, skapar enligt min mening ett koncept som är helt outstanding. 

Det är också Ameds som organiserar rehabiliteringen och lägger upp behandlingsplanen, förutom Columna Medica ingår andra rehab.insatser som t.ex kostråd, akupunktur och ridterapi. Mer information på svenska om vad som ingår, hittar du  genom att klicka HÄR

MEDICAL TEAM LEADER - MACIEJ ZARĘBIŃSKI MD, PhD 
MAREK FILIPEK MD, PhD 
KRZYSZTOF MILCZAREK MD, Phd 

Här är några ur Ameds team vars undersökningar ligger till grund för den individuellt planerade rehabilitering vi får ta del av här på Columna Medica. 



Bilderna har jag lånat från Ameds hemsida

______________________________________________________

Jag känner stor tacksamhet över att få vara en del av detta projekt.

Återkommer senare idag eller i morgon, med mer information om hur vistelsen hittills har påverkat min hälsa, efter en veckas rehabilitering 

Nu väntar Tomasz med REDCORD-banden! 



2 kommentarer:

  1. Hej Lena! Vill bara säga hej och tala om att jag följer din intressanta blogg! Kram från SköldAnna! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna! Kul att höra att du följer min blogg! Fortsättning följer...
      Hoppas allt är bra där uppe i Mora och att det börjar lugna ner sig efter Vasaloppet. Ha det bra och hälsa de andra!

      Radera